GPS İle Uzaklık Bulma Android

  GPS (Global Positioning System) : Küresel yer belirleme sistemidir aynı zamanda düzenli bir şekilde kodlanmış bilgi yollayan bir uydu ağıdır. Uydular ile arasındaki mesafeyi ölçüp Dünya da kesin yeri tespit eder. GPS Android cihazlarda konumu bulmayı mümkün kılar.

  Biz, yaptığımız projede konum kontrol kısmında ne kadar uzaklaştı, gps ten veri alıp bunu sürekli hale getirmek noktasında zorlandık. Android ' de arka planda sürekli çalışan servisler varmış bunu öğrendik ve uyguladık.

//servisin sürekli çalışmasını sağlıyor.
            StartForeground(10000, notification);
//Mesaj verme
Toast.MakeText(this, "Servis durduruldu...", ToastLength.Short).Show();

  Konum servisi yazarken:

  Mesela adam bir konumda duruyor. O konumun evine ya da güvenliğin olmasını istediği yere uzaklığını 3 dk da bir ölçüyor. Biz bu zamanı şimdilik otomatik olarak yaptık ama diğer aşamasında kullanıcıdan isteyeceğiz, zamanı kullanıcı kendisi girebilecektir.

  Örneğin: Kullanıcı 1 km uzaklık diye belirledi ve 1 km uzaklık oldu, telefonuna bildirim gelecek. Kontrol mekanizması çalışıp sonrasında adam alarmı aktifleştirmemişse Alartmı aktif hale getirmek istiyor musunuz diye bir bildirim gelecek.

   Yaptığımız uygulamadan birkaç örnek:






Ayrıntılı bilgi almak istiyen arkadaşlarım için : https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/konu/android/egitim/android-301/androidde-konum-servisleri web sayfasına gitmelerini öneririm.


Yorumlar

Popüler Yayınlar