ESP8266 Wifi Modülü Hakkında

ESP8266 WİFİ

  ESP8266 Wifi modül hem kablosuz ağlara bağlanabiliyor hem de kablosuz ağ erişim noktası kurabiliyor. Bunun yanında modül kendi işlemcisine sahip olduğundan üzerindeki giriş çıkış pinleri de kullanılabilmektedir. Yani ek olarak Arduino benzeri bir mikrokontrolcü kartı kullanmadan da sadece modülü kullanarak projeler gerçekleştirebilmek mümkün.

  ESP8266 WiFi modülünü kullanarak, Arduino’muzu internete bağlayacağız. Bu modül ile kameradan çektiğimiz resimleri server a aktarabileceğiz.

  1- Gerekli Malzemeer:


  1. Ardunio Uno
  2. ESP8266 Wifi Modülü
  3. Breadboard

  Modülü aldığınızda kullanmaya başlamadan önce, modül içindeki bellenimi güncellemek gerekiyor. Bunun nedeni her gelen yeni sürüm ile modülün daha da stabil bir hale gelmesi ve ekstra özellikler sunmasıdır. Modülün güncellenmesi için önce bağlantıları aşağıdaki şekilde yapmamız gerekiyor.

 2- Ardunio Uno ve ESP8266 Bağlantısı



  Modülü güncellemek için ihtiyacımız olan güncelleme dosyala

  3- ESP8266 Firmware Güncelleme


  Üstteki panelden soldan ikinci menüye giriyoruz ve düzenlemeleri aşağıdaki gibi yapıyoruz. Bu menüde indirdiğimiz zip dosyası içerisinden çıkarttığımız her biri “.bin” uzantılı dosyayı ilgili sıra ile eklememiz ve resimde görüldüğü gibi her bir dosya için ayrı kodu girmemiz gerekiyor (sağ taraftaki 0x00000 gibi).


  Ayarları doğru bir şekilde yaptıktan sonra, tekrar ilk menüye gelip ortadaki büyük butona tıklıyoruz ve böylece güncelleme işlemi başlamış oluyor. İşlem tamamlandığında ESP8266 modülümüz güncellenmiş olacaktır.



Yorumlar

Popüler Yayınlar